Po wielu planach, pisania, rozmów w końcu uporałem się z większością spraw reorganizacji.
Zajdzie kilka zmian, itp. Obecnie publikuję pewien zakres grup, gdyż niektóre wymagają dociągnięć, są na innym poziomie reorganizacji dostępne, itp.
A więc.
Na obecną chwilę na forum zostaną wdrożone rangi/grupy/itp (opis głównego zadania):
H@ - koordynator główny sieci
GM - zastępcy (zakres głównych zadań jest szlifowany jeszcze, stąd ewentualne zmiany/nowe osoby/degradacje obecnych będą później)
OPK - opiekunowie serwerów. Ich głównym zadaniem jest pilnowanie konkretnego serwera i spraw z nim związanych
MOD - moderatorzy forum, czyli osoby pilnujące porządki na forum
MODT - moderator forum na okres próbny (j.w.)
ADM - admin serwera gry, osoba pilnująca porządku na serwerze
OPR - operator serwera gry na okres próbny (j.w.)
ADMVT - admin serwera vt, ososba pilnująca porządku na serwerze VT
TST- tester map
GRAF - grafik, osoba wykonująca prace graficzne na potrzeby sieci
PRZ - przyjaciel, osoba nieaktywna w sieci, lecz mająca duży udział w jej rozwoju
oraz zmienione sporo/nwoe grupy w stosunku do koncepcji beta:
GSR - [UWAGA. Nowe obowiązki] członek grup szybkiego reagowania, ososba oceniająca materiały w skargach typu: demka, ss, itp [w trakcie szlifowania grupa]
GA- global admin, osoby pilnujące wszystkie serwery CS 1.6 [admini]
Jak widać zostają zlikwidowane grupy (z koncepcji beta):
promotor (będzie to raczej indywidualne zadanie, lub powstanie grupa gdy będzie odpowiednia ilość osób), mini (mini operator serwera jailbreak obecnie nei spęłnia swoich zadań stąd obecnie aby mieć f. administratorskie trzeba się wykazać poziomem na operatora - serwer JB), admin techniczny (niestety przy koncepcji beta poziom wiedzy, itp, zadania wykluczają sens tej grupy. Bardziej będę stawiał na indywidualność osób. Zauważyłem kilka zdolnych osób, które mogą mieć więcej niż admina tech.)
Jak widzicie nie ma listy zadań konkretnych grup. Ponieważ jest to trudne zadanie postanowiłem przedstawić wam z 80% nowego podziału (planuję inne grupy, zmiany, itp lecz na to za wcześnie aby pisać/nie miejsce na to).
Również wraz z czasem będę uruchamiał rekrutacje, przedstawiał zadania.
Myślę, że do końca tygodnia większość grup będzie miała przypisane zadania oraz rekrutacja będzie w toku. Na start możecie się spodziewać się rekrutacji na modt oraz opk wraz z przedstawieniem obowiązków, uprawnień, itp.
VIP - VIP, osoba angażująca się w rozwój forum
![www.FearLex.pl - Unikalna Sieć Serwerów [serwery cs 1.6 & TF2]](images/misc/fl.png)

Odpowiedz z cytatem

Zakładki