SPONSORZY & PARTNERZY

Serwery gier i WWW Serwery ventrilo Serwery gier serwery www

TABLICA OGŁOSZEŃ

25.11.2011: NOWE IP SERWERÓW CS 1.6
23.01.2012: Ciąg dalszy historii... Czyli historia 12 miesięcy, po 12 miesiącach - 2 lata sieci
10.02.2011: Przegląd regulaminów - czekamy na Twój udział
12.02.2012: Konkursy na DBM - Misja: Wykaż się LVL
02.04.2012: Hej, ho, hej, ho po steama i VIPa by się szło - Konkurs

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Poprawianie "błędów".

Nieumarły Fearlexa
    Mieszka w
    Grójec
    Siła reputacji
    0

Poprawianie "błędów".

Witam,

Nie będę się rozpisywał, chodzi o to poprawianie "błędów". Rozumiem, żeby poprawiać np. "muj" na "mój", bo to razi w oczy, ale przecinki? Albo to, że ktoś pisze np. Mam na imię Radek, a Ty ?, to uważacie, że to błąd, ponieważ postawił spację przed znakiem zapytania. Niektórzy mają dysleksję, albo jakąś inną dysfunkcję dlatego piszą błędy. Zaraz ktoś Mi powie, że np. On ma dysleksję , a poprawnie pisze. To prawda, lecz to też zależy od człowieka. Znam wiele osób, którzy na prawdę się starają, lecz im to nie wychodzi i popełniają pewne błędy. To raczej nie jest miłe, gdy ktoś Cię cały czas poprawia. Chcielibyście, żeby Wam ktoś tak robił?
    Dobra, jak już musicie poprawiać to nie róbcie tego na czerwono. Nie wytykajcie tak błędów (Widziałem jak Gregor komuś wyliczał błędy w zdaniu, czy jakoś tak. Bodajże była to Yankesia, ale nie jestem pewny.)
    Piszę to w imieniu wszystkich protestujących.
    Dziękuję

Boss Strasznego Prawa Global Moderator Awatar Gregor
    Mieszka w
    Syberia
    Siła reputacji
    10

Odp: Poprawianie "błędów".

Nie ma problemu, ale wątpię żebyś wziął słownik i z włąsnej woli zaczął się rozwijać. Cóż tu dużo mówić, chciałem, by na forum był porządek. Wy tego nie chcecie? Nie ma problemu.
    Dobro nie ma prawa walczyć, bo w walce zmienia się w zło.

I think that I could kill this time.

Boss Strasznego Prawa H@ sieci Awatar Agent
    Mieszka w
    Matrix
    Siła reputacji
    10

Proszę bez prowokacyjnego tonu. -_-.
    On ma dysleksję , a poprawnie pisze
    Tu się zgodzę z Latynosem. Bo widać, że reszta tekstu jest pisana poprawnie.

Więc zastanawiam się ostatnio. Czy na czerwono nie poprawiać tych błędów gdy są notorycznie łamane. A takie jak moderator ma czas, chęci bez koloru jakiegoś. Bo to widać, że wynikło z pomyłki. I tutaj popieram też Gregora.

Nie będę zbytnio się rozpisywał obecnie gdyż w loży moderatorów jest podobny wątek. Ważniejsze jest tutaj zebranie opinii i dyskusja na poziomie graczy.

Nieumarły Fearlexa Admin DBM
    Siła reputacji
    3

No to według mnie poprawianie jest dobre. Może nie powinieneś Gregor wyliczać tego, bo to czasem innych boli, z tym się zgadzam, a jeśli nie boli to głupio się czują pewnie. Według mnie dobrze, że błędy są poprawiane na czerwono, jak ja coś źle pisałem i były poprawiane na czarno to nie wiedziałem co i gdzie było poprawione, a jak zostały na czerwono poprawiane widziałem swoje błędy. Dlatego teraz staram się pisać poprawnie np. to, że trzeba postawić kropkę. Według mnie jest potrzebna poprawna polszczyzna na forum i jestem za poprawianiem błędów na czerwono, bo wtedy widzi się swoje błędy i można je korygować.

Boss Strasznego Prawa H@ sieci Awatar Agent
    Mieszka w
    Matrix
    Siła reputacji
    10

Tak Kali. Zgodzę się. Lecz znając pisownię. Np. jak widać tutaj w samym temacie - w jednym miejscu jest spacja i przecinek - nie zawsze musi być all na czerwono.
    Myślę, że o to będzie się rozchodzić.

Nieumarły Fearlexa Admin DBM
    Siła reputacji
    3

Tak tak ja też to rozumiem. Chodziło mi o to, żeby poprawiać błędy na czerwono typy "zolty kolor" na "żółty kolor". O takie błędy, które same się proszą o poprawkę i ukazanie innym tego błędu, ale błąd typu "kupiłem samochód , który" nie musi być wypisywane co i jak z tym błędem wystarczy wymazać tę spację, ewentualnie inne błędy wymazać albo poprawić na czerwono lub czarno (zależy od tego jakie będą), a nie opisywać je i wytykać.

Boss Strasznego Prawa Przyjaciel sieci Awatar Mentos
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    6

Zaczynam mieć wrażenie że z tego forum robi się szkoła języka Polskiego, rozumiem poprawianie błędów, ale pogrubianie, zmiana kolorów itd.? Wystarczy dopisać "Pisz poprawnie po Polsku" do posta i pozamiatane. Osoba która popełnia błędy powinna sama zacząć je usuwać. Ja osobiście nie chciałbym gdyby ktoś mnie poprawiał stawiając pogrubione, pokolorowane znaki, gdyż odebrałbym to za obrazę.

GetSlot.pl -Serwery gier multiplayer 1000FPS
    NiceShoot.pl -Serwery gier multiplayer
    Pukawka.pl -Serwery gier multiplayer
    Ventrilosrv.pl -Serwery VT
    GameCodes.pl -Sklep z grami

Nieumarły Fearlexa
    Mieszka w
    Grójec
    Siła reputacji
    0

Gregor, dlaczego napisałeś "wątpię żebyś wziął", przecież ja nie mam dysfunkcji.

Boss Strasznego Prawa Global Moderator Awatar Gregor
    Mieszka w
    Syberia
    Siła reputacji
    10

Nie chodzi o twoje zdolności, tylko o chęci. Mentos jak Ci się wydaje, czy kiedy poprawimy błędy normalnym czarnym tuszem, to ludzie będą wiedzieć gdzie zrobili błąd? Myślisze, że przed napisaniem kolejnego posta będą go porównywać z poprzednim, już poprawionym? Czerwony kolor wskazuje gdzie jest błąd. Co do wyliczania błędów, po prostu czułem się zobowiązany widząc, że w każdym słowie jakiś się znalazł. Taka sytuacja miała miejsce 2 razy.
    Dobro nie ma prawa walczyć, bo w walce zmienia się w zło.

I think that I could kill this time.

Boss Strasznego Prawa Przyjaciel sieci Awatar Mentos
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    6

O to chodzi Gregor, napiszecie tylko żeby pisał poprawnie po polsku i załatwione(ew. dacie warna, bana czy tam co jeszcze...). Ci co maja problemy powinni pobrać przeglądarkę, która poprawia błędy. Niewygodnie się czyta posty które są poprawione błędy czerwonym kolorem.

GetSlot.pl -Serwery gier multiplayer 1000FPS
    NiceShoot.pl -Serwery gier multiplayer
    Pukawka.pl -Serwery gier multiplayer
    Ventrilosrv.pl -Serwery VT
    GameCodes.pl -Sklep z grami

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni